Архівний сектор

Києво-Святошинської райдержадміністрації

Київської області

a

Звіт

Підсумки роботи архіву за 2012 рік


 

Архівний відділ Києво-Святошинської райдержадміністрації

м. Вишневе

 

 

 

 

 

Звіт

про роботу державного архіву

за 2012 рік

 

1. Основні організаційні заходи

1.2. Продовжена робота в наданні методичної допомоги в розробці індивідуальних положень про архівні підрозділи та експертні комісії органів місцевого самоврядування, що знаходяться в зоні комплектування архівного відділу;

- на виконання наказу Держкомархіву «Про посилення пожежної безпеки державних архівних установ» в архівному відділі дотримуються всі вимоги протипожежної безпеки. Щорічно проводиться протипожежно-технічне обстеження архіву органами пожежного нагляду;

- підготовлені та розіслані листи про подання на схвалення в архівний відділ номенклатури справ та про проведення науково-технічної обробки документів фондоутворювачів Списку № 1;

- на виконання Програми заходів щодо здійснення контролю за наявністю, станом і рухом документів НАФ на 2010-2014 роки була проведена перевірка наявності 2179 од. зб. (Києво-Святошинський райвиконком, Білгородська сільська рада, Бобрицька сільська  рада, Віта-Поштова сільська рада).

1.3. Впродовж року написано  доповідні  записки до голови Києво-Святошинської райдержадміністрації, голови Києво-Святошинської районної ради, голів міськселищсільвиконкомів та голів виборчих комісій щодо необхідності науково-технічної обробки документів та термінової здачі їх на державне зберігання до архівної установи.

1.4 Проведено 7 засідань ЕК архівного відділу, де розглядалися питання:

а) затвердження номенклатури справ на 2013 рік міськселищ-сільвиконкомів, підприємств, установ та організацій;

б) схвалення описів справ постійного зберігання та описів з особового складу міськселищсільвиконкомів;

в) схвалення описів справ з особового складу суб’єктів підприємницької діяльності;

г) схвалення актів про вилучення документів до знищення підприємств, установ, організацій, що не підлягають зберіганню.

- Здійснена комплексна перевірка Княжицької сільської ради та Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради.

         1.9. В архівному відділі зберігаються документи з особового складу ліквідованих Жулянської та Микільсько-Борщагівської сільських рад, Фонду Держмайна, відділу переселення Києво-Святошинського РВК в кількості 241 од. зб. В 2012 році здійснена передача до Комунальної установи «Києво-Святошинський районний Трудовий архів» документів з особового складу 95 ліквідованих суб’єктів підприємницької діяльності в кількості 720 од. зб.

2. Забезпечення збереженості та державний облік документів Національного архівного фонду.

2.1. Проведено переміщення 195 коробок для досягнення оптимального розміщення документів;

-  проведена перевірка наявності 2179 од. зб.

- систематичне проведення знепилення 316 пог. м., де розміщено            922 коробки, 139 в’язок документів НАФ та 32 зв’язки нестандартних документів (погосподарські книги ліквідованих Жулянської та Микільсько-Борщагівської сільських рад).

- додержання санітарно-гігієнічного стану в архівосховищах, робочій кімнаті, підсобних приміщеннях;

- ведення журналу температуро-вологісного режиму. Зроблено 24 виміри.

2.2. В 2012 році архівний відділ прийняв на державне зберігання документи постійного терміну зберігання в кількості 528 од. зб. (Петрівська сільська рада - 46 од. зб,  Шпитьківська сільська рада – 69 од. зб., Петрушківська сільська рада – 51 од. зб., Лісниківська сільська рада – 11 од. зб., Горенська  сільська рада –  75 од. зб., Дмитрівська сільська рада – 84 од. зб., Вишнева міська рада – 117 од. –зб., Києво-Святошинська РДА – 45 од. зб.,  Вишнева ВК -7 од. зб., Мироцька ВК – 9 од. зб., Музичанська ВК – 14 од. зб.) та документи з особового складу міської та сільських виборчих комісій в кількості 7 од. зб.

 

 

 

3. Створення та розвиток науково-довідкового апарату до документів Національного архівного фонду.

- проведено удосконалення та переробку описів постійного терміну зберігання Гореницької сільської  ради (370 од. зб.), які планується подати на ЕПК ДАКО в 2013 році;

         - в 2012 році продовжена  робота по каталогізації управлінської документації архівного фонду «Києво-Святошинська районна рада народних депутатів» з 1960 року по 1970 рік включно. Закаталогізовано 32 од. зб., складено  1478 картки.

4. Формування Національного архівного фонду. Експертиза цінності документів. Організація зберігання документів НАФ в архівних підрозділах підприємств, установ і організацій.

4.1. схвалено 4 номенклатур справ (Гореницької, Личанської,  Малютянської, Петрушківської сільських рад).

4.2. Проведена комплексна перевірка Княжицької сільської ради та Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради.

 

5. Використання інформації документів НАФ.

-   18 запити соціально-правового характеру.

-   в архівному відділі запити виконуються на безоплатній основі.

- із запитів соціально-правового характеру переважали запити щодо надання довідок про стаж роботи та нарахування заробітної плати для оформлення пенсій.

 

 

Керівник архівного відділу

Києво-Святошинської райдержадміністрації                        Д. В. Яворський