Архівний сектор

Києво-Святошинської райдержадміністрації

Київської області

a

Звіт

Підсумки роботи архіву за 2013 рік


ЗВІТ

про виконання плану розвитку архівної справи в архівному секторі
Києво-Святошинської райдержадміністрації за 2013 рік

Робота архівного сектору в 2013 році була спрямована на:

- створення належних умов для зберігання документів Національного архівного фонду;

- виконання завдань, передбачених Планом заходів щодо здійснення контролю за наявністю, станом та рухом документів НАФ на 2010-2014 рр.,

- надання практичної та методичної допомоги міськселищсільвиконкомам, підприємствам, установам та організаціям в питанні архівної справи.

         За період поточного року архівний сектор направив до органів місцевого самоврядування два листи  із змістом ініціативного інформування: про розроблення та подання на схвалення номенклатури справ та про розроблення і подання на схвалення положення про експертні комісії архівів.

 

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗБЕРЕЖЕНОСТІ ТА ДЕРЖАВНИЙ ОБЛІК ДОКУМЕНТІВ НАЦІОНАЛЬНОГО АРХІВНОГО ФОНДУ.

         Впродовж року регулярно проводилось знепилення справ, коробок, контроль за температуро-вологісним режимом та протипожежним станом, підтримувався належний санітарний стан архіву. На виконання Програми заходів щодо здійснення контролю за наявністю, станом і рухом документів НАФ на 2010-2014 роки була проведена перевірка наявності 2086 од. зб.          (Дмитрівська сільська рада - 534 од. зб., Крюківщинська сільська рада – 525 од. зб.,  Гатненська  сільська рада - 375 од. зб., Личанська сільська рада – 89 од. зб., Лісниківська сільська рада – 63 од. зб., Княжицька сільська рада – 204 од. зб., КСП «Білогородське» - 0 од. зб., Радгосп «Плодорозсадницький» - 58 од. зб., КСП «Шпитьківське» - 10 од. зб., Радгосп «Шпитьківський» - 110 од. зб., Радгосп «Білогородський» - 118 од. зб.).

         В 2013 році було переміщено та закартановано 225 од. зб. (Ходосівська та Дмитрівська сільські ради), решта справ були складені у в’язки. На обліку в архівному секторі рахується 169 в’язок документів НАФ та 32 в’язки нестандартних документів (погосподарські книги ліквідованих Жулянської та Микільсько-Борщагівської сільських рад).

СТВОРЕННЯ ТА РОЗВИТОК ДОВІДКОВОГО АПАРАТУ ДОКУМЕНТІВ НАФ

         В 2013 році удосконалення та переробка описів управлінської документації не проводилося. В 2013 році продовжувалася  робота по каталогізації управлінської документації архівного фонду «Києво-Святошинська районна рада народних депутатів» з 1970 року по 1971 рік включно. Закаталогізовано 35 од. зб., складено 1825 карток.

ФОРМУВАННЯ НАФ. ЕКСПЕРТИЗА ЦІННОСТІ ДОКУМЕНТІВ. ОРГАНІЗАЦІЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ДОКУМЕНТІВ В АРХІВНИХ ПІДРОЗДІЛАХ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ, ОРГАНІЗАЦІЙ.

         В 2013 році архівний сектор прийняв на державне зберігання документи постійного терміну зберігання в кількості 339 од. зб. (Ходосівська сільська рада - 150 од. зб,  Мироцька сільська рада – 52 од. зб., Петрушківська сільська рада – 21 од. зб., Києво-Святошинська РДА – 45 од. зб).

На ЕПК Державного архіву Київської області були схвалені описи управлінської документації в кількості 401 од. зб. та описи з особового складу в кількості
45 од.зб.

ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЇ ДОКУМЕНТІВ НАФ.

         В 2013 році виконано 2450 запитів тематичного характеру, з них 2433 запити з позитивним результатом, з рекомендаціями звернутися за місцезнаходженням документів – 17 запитів, запити соціально-правового характеру в архівному секторі не виконувались.

 

Завідувач архівного сектору

адміністрації                                                                            Д. В. Яворський